субота, 11. март 2017.

Упутство за ходочаснике манастира Пантелејмона

гостопримница манастира Пантелејмон

Руски светогорски манастир Пантелејмон објавио је упутство за све ходочаснике који желе да посете овај манастир.


Свих поклоничким и туристичким организацијама које се баве посетом Свете Горе

1. Руски светогорски манастир Светог Пантелејмона ходочаснику, који жели да посети наш манастир и да се поклони његовим светињама, пружа бесплатан смештај у самом манастиру, у зависности од расположивих капацитета смештаја тог дана. За време свог боравка у манастиру, гости могу учествовати у свим богослужењима и манастирској трпези, одморити у гостопримници, поклонити се светињама које су чувају у манастиру (глави Светог Пантелејмона и другим моштима). Такође, гости могу оставити имена за помињање, могу посетити манастирску ризницу и продавницу.

2. Резервације смештаја у манастирском архондарику (гостопримници) могу се обавити лично или преко поклоничке тј туристичке организације, слањем личних података Поклоничкој служби манастира Пантелејмона на електронску адресу: rpm.palomnik@gmail.com.

3.  Уколико ходочасник жели да у манастиру борави дуже од једног ноћења, то мора у свом захтеву Поклоничкој служби то посебно и нагласити.

4. Ако поклоник има намеру да посети и друге светогорске манастире, скитове, келије, то се он мора сам унапред најавити тим обитељима које жели посетити.

5. Поклоници, појединци или групе, којима је потребна виза за улазак у Грчку, морају сами себи обезбедити исту, будући да се манастир тиме не бави.