четвртак, 17. децембар 2015.

Промоција књига јеромонаха Онуфрија у Новом СадуПравославно удружење "Свети Сава" је основано 1995. године а регистровано 2000. године уз благослов манастира Хиландара са седиштем у Петроварадину и броји тренутно око 20.000 чланова. Удружење своје активности обавља са благословом Његовог Преосвештенства Епископа сремског господина Василија.

У току свих ових година живе активности, која је базирана на тесној сарадњи са Српском Православном црквом и манастиром Хиландаром, чланови Удружења су се осведочили као ослонац својих парохијских цркава и показали да имају снаге и вере да на разне начине учествују у обнови многих светиња а поготово манастира Хиландара.

У оквиру Удружења је основан клуб са седиштем на Новом насељу у ул. Браће Дроњак 17 у Новом Саду, са циљем да се у адекватном и лепом простору могу одржавати трибине, предавања, промоције. 

У организацији Удружења, вечерас ће се одржати промоција књига "Светогорски богослужбени устав" и "Светогорски кувар" јеромонаха Онуфрија. Промоција ће се одржати вечерас, у поменутом клубу, са почетком од 19 часова.