четвртак, 15. октобар 2015.

Промоција књиге "Светогорски кувар"

ПРЕДСТАВЉАЊЕ КЊИГЕ

Светогорски кувар, Онуфрија Хиландарца одржаће се у Етнографском музеју 19. октобра 2015. с почетком у 18 сати.

О књизи ће говорити: Вања Булић (новинар и писац), Душан Миловановић (историчар уметности) и Онуфрије Хиландарац (аутор). Програм ће својим наступом обогатити и етно група Запис.Годинама припремајући монашку храну у складу с древним хиландарским рецептурама, отац Онуфрије је посвећено истраживао и разноврсност трпезе других монашких заједница на Светој Гори. Дивећи се истовременој једноставности припреме, богатству укуса и окрепљујућој снази светогорских јела, упијао је и доживљаје и знања који су се прелили изван граница кулинарских искустава и претворили се у открића детаља из живота светогорских монаха које је пренео у овај јединствени кувар.

Приче из историје Свете Горе и монашке свакодневице упознаће нас с мало познатим одликама атоске културе, а више од 140 изузетно лако примењивих рецепата и стотине фотографија начињених специјално за потребе књиге откриће нам универзално примењиве принципе светогорске исхране који представљају основу здравог живота и унутрашњег задовољства.

Несвакидашња књига која духовитим приповедањем у јединствену целину сажима историју и свакодневицу Свете Горе, откривајући богатство укуса као једно од скривених блага овог мистичног света. 

За све посетиоце биће уприличено послужење са одабраним јелима из овог кувара.

Цена књиге те вечери ће бити 2.130 динара.