субота, 12. септембар 2015.

Хиландарске келије на Google сервисимаБрат наш Немања Јонић, из Ниша, убацио је на Гугл мапама и Гугл земљи слике хиландарских келија на тачне локације ( у Кареји, у хиландарској долини и В.Вигли). Слике на гугл-мапама, панорамио и гугл земљи биће видљиве за око 15-20 дана. Овим  тачно видимо где је  келија и у чијем је власништву.

На wikimapia је мапа као и гугл мапа  али  се  уцртава парцела објекта  и даје се назив и опис  објекта, ту је уцртао све хиландарске келије Кареје, хиландарске долине и В.Вигле са околином Хиландара. Овај сајт  је један од најпосећенијих у свету по питању  мапа, јер свако ко хоће да  сазна где  се нешто налази он посети викимапију и види  где је то и чије  је.  На  wikimapia  је исправио многе грешке других (од тога да је Типикарница Светог Саве Ватопедска, да  су Буразери  грчко власништво, итд...)

Све у свему брат Немања је урадио велики  и значајан посао по питању хиландарских келија, од  сада су и конкретно видљиве на  интернет мапама, тако да сутра не  може нико тако лако  да  тврди ова  келија је наша,  а ова ваша итд. Када од самог почетка поставимо ствари  како треба, сутрадан се нико неће бунити.

Све ово ће бити видљиво за десетак дана.

Хвала брату Немањи Јонићу из Ниша.