уторак, 29. септембар 2015.

Министар културе Р. Србије у ХиландаруМинистар културе и информисања у Влади Републике Србије Иван Тасовац посетиће данас манастир Хиландар на Светој гори, где ће разговарати са игуманом Методијем и монаштвом и председавати седници Комисије за Хиландар.

У саопштењу Министарства културе и информисања наводи се да ће тема седнице бити увид у радове на обнови манастира који су изведени у овој години и разматрање планова за 2016. годину, односно комплетан завршетак обнове и уклањање последица пожара који је 2004. године захватио Хиландар.

Поред Тасовца, као председавајућег, седници ће присуствовати и чланови комисије: професор и дипломата др Владета Јанковић, директор Покрајинског завода за заштиту споменика културе Нови Сад Зоран Вапа и директор Задужбине Светог манастира Хиландар Миливој Ранђић.

Такође, комисију чине и Владимир Тријић из Народне библиотеке Србије, архитекта проф. др Мирко Ковачевић, Слободан Баришић и Владимир Булајић из Републичког завода за заштиту споменика културе и доцент на Факултету примењених уметности у Београду Светислав Николић.