четвртак, 06. август 2015.

Андроид апликација Хиландар
Велика радост за све кориснике андроид телефона. Наиме, брат Срђан Ћирковић направио је андроид апликацију ХИЛАНДАР.Апликација се састоји из неколико делова:

Први део - Света Гора:  описан је историјат свете горе, келије, пећине, светогорска пустиња итд...

Други део - као што сам назив апликације носи назив је манастир Хиландар. У овом делу је описан историјат манастира Хиландара (сажето),   историјат манастира Хиландара по вековима, Хиландарске Цркве итд...

У делу Хиландар дато је и кратко упуство како стићи до манастира Хиландара (урадио Јеромонах Доситеј Хиландарац), са важним телефонским бројевима појединих манастира и установа.

Трећи део - донације: односи се на пожар који се десио 2004 године. Како помоћи обнову манастира Хиландара (посетите хиландар.орг), којег је захватио пожар 2004 године.  

Четврти део растојање светогорских манастира, кареје и луке дафни исказаним у километрима и у сатима хода.
Овде је кориснику дата могућност да на лак и брз начин установи растојање манастира и колико сати хода треба да стигне од одредишта до дестинације. Једноствним одабиром из менија се одабере одредиште и дестинација и кликне се на дугме прикажи. (Из књиге Света Гора атонска - табела удаљености светогорских манастира исказаним у километрима и у сатима хода).

Пети део Акатисти: Овде су дати неки акатисти пре свега Господу Исусу Христу, Пресветој Богородици и  србским светитељима.

СЛАВА БОГУ НА СВЕМУ! АМИН.

Господе Исусе Христе, Сине Божији, ради молитава Пречисте Твоје Матере Богородице Тројеручице Хиландарске, преподобних и богоносних Отаца наших, и свих Светих, помилуј и спаси нас грешне. Амин.

www.pouke.org